Premierul polonez Donald Tusk si-a depus demisia de la conducerea Guvernului, marti seara, dupa ce acesta a fost ales presedinte al Consiliului European , relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Da, am predat hartiile", a declarat Donald Tusk la incheierea unei intrevederi cu presedintele Bronislaw Komorowski, care urmeaza sa accepte demisia lui si a Guvernului joi. El va fi inlocuit de presedintele Camerei inferioare a Parlamentului, Ewa Kopacz, pana la noi alegeri.

Prin desemnarea lui Donald Tusk la presedintia Consiliului European, este pentru prima oara cand o tara din estul Europei obtine una dintre pozitiile majore ale UE, la 25 de ani de la dezintegrarea blocului comunist si la zece ani de la aderarea acestei tari la Uniune.

Premier al Poloniei timp de sapte ani, Donald Tusk il va succeda la incepul lui decembrie lui Herman Van Rompuy, primul presedinte permanent al Consiliului. Donald Tusk a fost desemnat presedinte al Consiliului European la finalul lunii august. Donald Tusk, in varsta de 57 de ani, membru al partidului conservator european PPE, era deja considerat marele favorit pentru a-i succede lui Van Rompuy la presedintia Consiliului.

Citeste si:
Leonardo Badea a demisionat din functia de presedinte al ASF
Leonardo Badea a demisionat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Brexit: Ambasadorii statelor UE au decis o amanare cu trei luni