In primul caz cunoscut de Ebola din afara Africii, o asistenta din Spania a contractat virusul dupa ce a avut grija de un preot bolnav, adus din Africa de Vest pentru tratament, conform Washington Post.

Doua teste au confirmat diagnosticul femeii. Ea facea parte din echipa medicala care se ingrijea de Manuel Garcia Viejo, un preot care a murit pe 25 septembrie din cauza viruslui Ebola, conform BBC.

Singurul simptom de infectie al asistentei este febra, insa starea ei ramane stabila. Autoritatile vor sa determine cum a contractat Ebola si daca echipa care s-a ingrijit de preot a respectat protocoalele de siguranta. Ebola se imprastie prin contact direct cu persoane care prezinta simptome de infectie. Autoritatile incearca sa urmareasca toate persoanele care au intrat in contact cu preotul cat si cu asistenta, conform declaratiei directorului spitalului din Madrid, Antonio Alemany. Cei 30 de asistenti sanitari care au intrat in contact cu asistenta vor fi monitorizati 21 de zile, inainte ca boala sa puna stapanire pe ei.

Sursa foto: Shutterstock.com/Ebola

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri