In primul caz cunoscut de Ebola din afara Africii, o asistenta din Spania a contractat virusul dupa ce a avut grija de un preot bolnav, adus din Africa de Vest pentru tratament, conform Washington Post.

Doua teste au confirmat diagnosticul femeii. Ea facea parte din echipa medicala care se ingrijea de Manuel Garcia Viejo, un preot care a murit pe 25 septembrie din cauza viruslui Ebola, conform BBC.

Singurul simptom de infectie al asistentei este febra, insa starea ei ramane stabila. Autoritatile vor sa determine cum a contractat Ebola si daca echipa care s-a ingrijit de preot a respectat protocoalele de siguranta. Ebola se imprastie prin contact direct cu persoane care prezinta simptome de infectie. Autoritatile incearca sa urmareasca toate persoanele care au intrat in contact cu preotul cat si cu asistenta, conform declaratiei directorului spitalului din Madrid, Antonio Alemany. Cei 30 de asistenti sanitari care au intrat in contact cu asistenta vor fi monitorizati 21 de zile, inainte ca boala sa puna stapanire pe ei.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mergi in Caraibe, Africa sau Asia? Cum sa eviti bolile exotice