Viitorul "comun" al Europei "nu este cel al austeritatii", ci al "solidaritatii", a declarat duminica Alexis Tsipras, liderul formatiunii de extrema-stanga Syriza, favorita in scrutinul legislativ organizat duminica in Grecia, relateaza AFP.

"Viitorul nostru comun in Europa nu este cel al austeritatii, este cel al democratiei, solidaritatii si cooperarii", a spus Alexis Tsipras, in varsta de 40 de ani, dupa ce a votat la Atena, noteaza Mediafax.

"Grecii sunt chemati la urne astazi pentru a face un ultim pas spre revenirea la speranta, pentru a se pune capat temerilor. Vom decide daca, maine, Troica (CE/BCE/FMI) va reveni in Grecia pentru aplicarea masurilor stabilite cu premierul Antonis Samaras sau daca va accepta negocieri dificile pentru revenirea la demnitate", a spus Alexis Tsipras.

Formatiunea Syriza este creditata cu un avans cuprins intre 2,9 si 6,7 procente in fata partidului Noua Democratie, condus de Antonis Samaras. "Astazi, vom decide daca avansam sau daca plonjam in necunoscut", a declarat Samaras dupa ce a votat. "Sper ca nimeni nu va pune in pericol viitorul european al Greciei", a adaugat premierul.

Aproape zece milioane de alegatori greci sunt chemati duminica la urne pentru desemnarea membrilor viitorului Parlament, un scrutin anticipat considerat crucial pentru viitorul tarii in zona euro.

Citeste si:
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015
Cronologie: principalele...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Grecii spun oficial adio austeritatii si promit ca au invatat lectia