Copilotul Germanwings informase Lufthansa in 2009 ca avea "depresie severa"

Lufthansa stia ca Andreas Lubitz, copilot Germanwings, avea depresie. Astfel, copilotul suspectat ca a prabusit intentionat avionul companiei Germanwings informase Lufthansa din anul 2009 ca avea "depresie severa", anunta compania, potrivit Die Welt.

"Andreas Lubitz a informat scoala de piloti a companiei Lufthansa in 2009 ca a avusese un episod de depresie severa", precizeaza comunicatul. Compania Lufthansa a pus la dispozitia procurorilor germani conversatiile pe email avute cu Andreas Lubitz, noteaza Mediafax.

Copilotul avionului Germanwings era sub tratament psihiatric si neurologic, avand "tendinte sinucigase" si depresie - simptome ale unei "boli psihosomatice", au dezvaluit procurorii germani, potrivit NBC News.

Procurorii francezi suspecteaza ca Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prabusit intentionat aeronava, el profitand de iesirea pentru scurt timp a capitanului din carlinga pentru a inclina aeronava pe o traiectorie de prabusire. Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit pe 24 martie intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei. Nu au existat supravietuitori.

Citeste si:
Un medic a recomandat ca Lubitz sa fie internat la psihiatrie
Un medic a recomandat ca...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri