Germania, din cauza beneficiilor ridicate oferite imigrantilor si solicitantilor de azil, a devenit in ultimele luni destinatia preferata din Europa pentru sute de mii de persoane din Orientul Mijlociu si Nordul Africii care fug de conflicte. Bild arata ca autoritatile germane sunt extrem de preocupate de riscul unei situatii de "penurie de provizii" si ca deja se lupta pentru a procura suficiente containere destinate ca unitati locative si facilitati sanitare pentru noii veniti.

"Presiunile in ceea ce priveste imigratia vor creste in continuare. Ne asteptam acum la sapte pana la zece mii de treceri ilegale ale frontierei in fiecare zi in al patrulea trimestru.", potrivit unui raport al autoritatilor germane citat de Bild. "Acest numar mare de solicitanti de azil risca sa devina o povara extrema pentru state si municipalitati", se mai arata in raport.

Autoritatile germane au invocat, de asemenea, ingrijorarea ca celor care li se acorda azil isi vor aduce si familiile in Germania, mai scrie Bild. Avan in vedere structura familiala din Orientul Mijlociu, acest lucru ar insemna ca fiecare individ din aceasta regiune caruia i se acorda azil ar mai putea aduce in medie patru pana la opt membri ai familiei in Germania.

Rata popularitatii cancelarului Germaniei, Angela Merkel, s-a diminuat pe fondul crizei privind imigratia, fiind la cel mai scazut nivel din ultimii patru ani. Mai mult de jumatate dintre cetatenii germani (51%) au exprimat preocupare privind numarul extracomunitarilor care au solicitat azil in Germania. Peste 200.000 de imigranti au sosit in Germania in septembrie, iar cifra pe anul 2015 ar putea atinge 1,5 milioane, potrivit autoritatilor germane.

Sursa foto: Mediafax