Statele Uniunii Europene ar putea fie obligate sa impartaseasca informatiile despre crize de pe pietele financiare, in conditiile in care nu pot fi excluse riscurile unor viitoare dezechilibre pe acestea, au declarat ministrii de finante din UE, potrivit NewsIn. Guvernatorii bancilor centrale si ministrii de finante au luat parte, in luna aprilie, la o simulare a unei operatiuni pentru managementul unei situatii de criza, care s-a incheiat cu succes, a anuntat ministrul de finante finlandez Eero Heinaluoma, reprezentantul statului ce detine in prezent presedintia UE.

"Exercitiul a confirmat ca angajamentele voluntare existente in cadrul UE au potentialul de a functiona spre rezolvarea unei eventuale situatii de criza", a mai spus Eero Heinaluoma, in cadrul unei reuniuni informale a consiliului ministrilor de finante din spatiul euro (Ecofin) de la Helsinki.

"Cu toate acestea, testul a mai relevat o serie de date importante cu ajutorul carora vom putea imbunatati, in viitor, managementul pentru crizele financiare internationale si am putea chiar spori stabilitatea pietei financiare europene", a adaugat acesta.

In urma testului din luna aprilie, pietele financiare ale celor 25 de state membre UE au intrat intr-o situatie necontrolata, dupa ce investitorii si-au vandut actiunile de teama inflatiei. Comisarul european pentru politici aconomice si monetare, Joaquin Almunia, a declarat ca, desi in prezent pietele financiare sunt stabile, "nu putem exclude posibilitatea unor noi dezechilibre, in eventualitatea carora trebuie sa fim pregatiti".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri