Taxele, considerate de autoritatile de la Beijing de tip anti-dumping, vor fi valabile pentru tolele magnetice cu graunti orientati (GOES) importate de China din Japonia, Coreea de Sud si Uniunea Europeana.

Rata de taxare va fi cuprinsa intre 14,5% si 46,3% din valoarea produselor. Decizia a fost luata in urma unei anchete care ar fi aratat ca unele tari ar practica preturi de dumping, ceea ce afecteaza industria chineza, potrivit autoritatilor de la Beijing.

Insa masura vine in contextul in care premierul britanic, David Cameron, a organizat joi o reuniune de criza in legatura cu viitorul industriei siderurgice britanice.

Citeste si:

Miercuri, grupul indian Tata a anuntat ca ar putea vinde filiala sa brutanica Tata Steel UK, o masura care pune in pericol 15.000 de locuri de munca, mai ales la uzina din Port Talbot, in Tara Galilor, care fabrica, intre altele, si produse care vor fi suprataxate de catre China.

In 2014, China a importat 1,5 milioane de tone de otel din UE si a exportat catre Uniunea Europeana aproape 6,5 milioane de tone, potrivit asociatiei mondiale a otelului.

Recent, mai multe state membre ale UE, intre care Franta si Spania, au cerut la Bruxelles ca Uniunea Europeana sa introduca masuri anti-dumping similar ecelor din Statele Unite, pentru a se proteja de concurenta neloiala a producatorilor de otel din China.

Sursa foto: Pixabay