Francez suspectat ca pregatea atentate pe teritoriul Frantei, arestat in Ucraina

Un francez necunoscut serviciilor de informatii, care a evocat proiecte de atentate pe teritoriul francez, a fost arestat la sfarsitul lui mai intr-un post de frontiera dintre Ucraina si Polonia, potrivit postului francez M6, citat de Le Figaro.

Barbatul, in varsta de 25 de ani, a fost arestat pe 21 mai. Granicerii l-au arestat dupa ce au descoperit un impresionant arsenal de arme de razboi si explozivi, potrivit News.ro.

Potrivit mai multor surse, suspectul, originar din Lorraine, necunoscut serviciilor de informatii sau justitiei, ar fi planuit sa achizitioneze munitie, iar apoi sa o transporte in Franta cu scopul de a comite atentate pe teritoriul francez.

Detinut in continuare de autoritatile ucrainene, tanarul ar fi fost reperat cu cateva zile inainte sa fie arestat de servicii de securitate locale, care-l suspectau ca voia sa-si procure armament. O perchezitie a fost efectuata la locuinta tanarului, unde anchetatorii au gasit explozivi si un tricou inscriptionat cu sigla unei organizatii de extrema dreapta.

Sursa foto: CRM / Shutterstock

Citeste si:
Parisul va construi o bariera anti-atentate in jurul Turnului Eiffel
Parisul va construi o bariera...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un obuz functional a fost gasit intr-un bloc din sectorul 3
Setari Cookie-uri