Paul Wolfowitz, confirmat la conducerea Bancii Mondiale

Americanul Paul Wolfowitz a fost confirmat in postul de presedinte al Bancii Mondiale, in unanimitate, de catre Consiliul de Administratie al acestei institutii, se arata intr-un comunicat, citat de AFP si preluat de Mediafax.

Noul presedinte isi va prelua functia incepand cu data de 1 iunie, dupa iesirea la pensie a lui James Wolfensohn, care se afla de zece ani la conducerea acestei institutii.

Reamintind ca a avut mai multe intrevederi cu "zeci de ministri, ambasadori si chiar presedinti si premieri de pe fiecare continent", noul presedinte afirma ca "le apreciaza sprijinul si angajamentul in favoarea unei Banci Mondiale care sa-i ajute pe cei mai saraci sa iasa din saracie prin propriile forte".

In ajunul confirmarii sale in functie de catre membrii Consiliului de Administratie al institutiei, Wolfowitz a facut o vizita de cateva ore la Bruxelles, pentru a se intalni cu guvernatorii europeni ai Bancii si pentru a-i convinge de buna sa credinta in serviciul comunitatii internationale. In afara de sfaturile primite in chestiuni de dezvoltare, Wolfowitz a spus ca are "o noua perceptie asupra necesitatii urgente a reesalonarii datoriei, asupra infrastructurii si integrarii regionale, in scopul reducerii saraciei".

El a mai spus ca i s-a sugerat sa "revizuiasca echilibrul intre finantarile si imprumuturile" acordate de institutie. Paul Wolfowitz a detinut, pana la numirea sa in fruntea Bancii Mondiale, postul de adjunct al secretarului american al Apararii. In acest post ramas vacant, presedintele american, George W. Bush s-ar pregati sa-l desemneze pe Gordon England, in prezent secretar al Marinei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cum incurajeaza ASF tot mai mult soferii cu istoric negativ de daune
Setari Cookie-uri