Grupul siderurgic indian Tata Steel Ltd. a confirmat joi ca este interesat de preluarea rivalului anglo-olandez Corus Group PLC, insa a precizat ca aceasta societate este doar una din multiplele oportunitati de achizitii pe care le analizeaza, neexistand nici o certitudine referitoare la lansarea unei oferte ferme, anunta Rompres.

Presa indiana a publicat joi o serie de informatii potrivit carora Tata Steel ar putea lasa o oferta de aproximativ opt miliarde euro (10,6 miliarde dolari) pentru Corus, ceea ce ar constitui cea mai mare achizitie straina derulata vreodata de o societate cu sediul in India.

Intr-un comunicat remis Bursei de valori din Londra (London Stock Exchange-LSE), Tata Steel informeaza ca a luat la cunostinta de recentele speculatii aparute in presa. "Dat fiind recentul proces de consolidare in sectorul siderurgic, Tata Steel examineaza mai multe oportunitati de achizitii la nivel mondial, inclusiv Corus. Cu toate acestea nu exista nici o certitudine ca vor fi initiate negocieri si nici daca vor rezulta intr-o oferta ferma pentru Corus", a precizat grupul indian.

Cu sediul la Bombay, India, Tata Steel produce anul sapte milioane tone de otel, in timp ce Corus ocupa locul noua in topul celor mai mari producatori de otel din lume cu o productie anula de 18 milioane tone. In cazul in care Tata Steel va prelua Corus, firma indiana ar deveni unul din marii producatori de otel din lume, in termeni de capacitati de productie.

Piata otelului trece in prezent printr-un amplu proces de consolidare, in special in urma megafuziunii Arcelor-Mittal, primii doi producatori mondiali, printre posibilele tinte vizate de o posibila preluare numarandu-se Corus si firmele rusesti Severstal si Evraz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri