Compania germana de electricitate E.ON a demarat, la New York, actiunea in justitie impotriva grupului Acciona, acuzat ca a facut declaratii false si a conspirat cu alte firme pentru a bloca preluarea unui pachet de actiuni la Endesa, a declarat luni firma Acciona.

Conform Acciona, E.ON a acuzat compania spaniola de actiuni concertate, impreuna cu alte firme, de a bloca oferta, in valoare de 37 de miliarde de euro (46,3 miliarde de dolari) pentru preluarea grupului spaniol de electricitate Endesa.

Acciona a respins acuzatiile grupului german si a precizat ca "le va contesta ferm", potrivit NewsIn. Grupul spaniol a precizat de la inceput ca interesul sau in compania Endesa este unul strategic si ca achizitionarea a 10% din grupul de electricitate a fost facuta in interesul angajatilor si a actionarilor proprii. E.ON nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii suplimentare.

In septembrie, Acciona a surprins piata prin achizitionarea a 10% din Endesa, declarand ca planuieste sa cumpere in total aproximativ 24,9% din principala companie spaniola de electricitate. Acciona a precizat ca nu a efectuat actiuni concertate impreuna cu grupul spaniol Gas Natural, cel francez Total, cu banca la Caixa, holdingul guvernamental SEPI si nici cu guvernul spaniol. Gas Natural, in care grupurile Repsol si La Caixa detin pachete de actiuni importante, a lansat in 2005 o actiune de preluare a Endesa, favorizata de guvernul din Spania.

Oferta, afectata de actiunile in justitie intentate de Endesa, a fost depasita financiar de cea a grupului german de electricitate E.ON, care a oferit 35 de euro pe actiune Endesa. Acciona a adaugat ca actiunea in justitie a fost intentata de E.ON la sfarsitul saptamanii trecute si tribunalul va audia acest caz la data de 20 octombrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri