Grupul bancar Commerzbank a inregistrat profituri pentru al treilea trimestru al 2006 cu mult peste estimarile initiale, grupul precizand ca acest an ar putea fi cel mai bun an financiar inregistrat vreodata de companie, a declarat un oficial al grupului, Eric Stutz.

"In primele noua luni ale anului am inregistrat castiguri mai mari decat cele inregistrate in tot anul 2005", a declarat acesta, conform NewsIn. " Anul curent va fi unul din cei mai buni ani inregistrati vreodata de companie, poate chiar cel mai bun".

Analistii au primit cu prudenta anuntul conform caruia Commerzbank a inregistrat un profit de 217 milioane de euro (277,2 milioane de dolari) in cel de-al treilea trimestru al 2006, ceea ce reprezinta o imbunatatire majora fata de trimestrul precedent.

Un grup de analisti estimase pentru Reuters ca grupul bancar german va inregistra profituri de 210 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru al anului curent, in scadere fata de cifra de 262 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

"La prima vedere nu sunt prea multumit, dar cel putin rezultatele sunt bune. Pentru prima data in cursul acestui an veniturile din dobanzi si comisioane sunt substantiale", a declarat Sigrid Baas, un analist al ING.

Activitatile grupului bancar Commerzbank se extind asupra sectorului bancar de retail, imprumuturi acordate firmelor de dimensiuni mici si mijlocii, numite Mittelstrand, managementul de capital, credite ipotecare, precum si asupra sectorului de finante publice.

Sectorul extrem de important al acestor Mittelstrand au inregistrat o crestere a profiturilor pana la 225 de milioane de euro, fata de nivelul de 165 de milioane inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. "Industria germana a cunoscut o recuperare substantiala in ultimele 18 luni", a declarat Stutz.

Commerzbank a declarat ca estimeaza ca rezervele bancare ale grupului sa se reduca la aproximativ 900 de milioane de euro in 2007 si la 700 de milioane de euro in 2008. in primele noua luni ale anului curent, rezervele grupului au fost de aproximativ 800 de milioane de euro.

Banca a anuntat ca profiturile de pe urma tranzactiilor a scazut la 183 de milioane de euro fata de suma de 212 milioane de euro inregistrata in urma cu un an, in timp ce veniturile provenite de pe urma comisioanelor a crescut pana la 703 milioane de euro, fata de 599 de milioane inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri