Mii de oameni - peste 20.000 potrivit unor estimari - au fost evacuati duminica din centre comerciale, cinematografe, teatre, muzee si hoteluri din Moscova dupa primirea unor amenintari cu bomba care s-au dovedit a fi false, au informat media locale, care citau serviciile de urgenta din capitala Rusiei, transmit EFE si Reuters, informeaza Agerpres.

Intre edificiile evacuate se numara legendarul Teatru Bolsoi, centrul comercial GUM din Piata Rosie, hotelurile National si Metropol, toate aflate la cativa metri de Kremlin.

Apelurile anonime care avertizau cu privire la existenta unor bombe au afectat cel putin alte 10 centre comerciale si mai multe sali de cinema, atat in centrul, cat si la periferia Moscovei.

Din 11 septembrie, in Rusia s-a produs un val de alerte false cu bomba pe care Kremlinul l-a calificat drept "terorism telefonic". De la acea data si pana in prezent, aproape 1,4 milioane de persoane au trebuit sa fie evacuate in 170 de orase din Rusia.

Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), Aleksandr Bortnikov, a declarat recent ca amenintarile false cu bomba sunt "opera" a patru rusi care traiesc in afara tarii. "Le-am stabilit identitatea. Nu a fost usor. Este vorba despre cetateni rusi. Pot spune aceasta cu toata certitudinea. Sunt patru persoane aflate in strainatate", a declarat Bortnikov presei, adaugand ca cei patru au mai multi complici si in Rusia.

Potrivit Codului Penal rus, autorii alertelor false cu bomba risca o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare.

Sursa foto: Prazis Images / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri