Romania, India si Polonia sunt tinte prioritare pentru dezvoltarea activitatii ING

Romania, alaturi de India si Polonia, reprezinta o tinta prioritara pentru dezvoltarea activitatilor ipotecare si de atragere de economii, iar dezvoltarea activitatii in aceste tari a marit personalul grupului financiar in ultimul an, potrivit raportului financiar publicat de ING Group.

Numarul de salariati ai ING Bank a crescut pe plan mondial cu 2,4% in ultimul an, de la 64.208 dupa primele noua luni din 2005 pana la 65.753 in septembrie. Sporirea numarului de angajati in India si Romania a fost partial compensata de diminuarea personalului in Belgia, Olanda, Luxemburg si in Polonia, arata datele din raport, dupa cum informeaza NewsIn.

Conducerea bancii se concentreza si pe cresterea eficientei grupului. "Cheltuielile au fost bine tinute in frau in tarile Benelux si raportul cost/venit s-a imbunatatit, ajungand la 66,1%, in ciuda investitiilor pentru dezvoltarea afacerilor in Polonia, India si Romania", se precizeaza in raport.

"Cheltuielile operationale au scazut cu 2,8% pana la 973 milioane euro, pentru ca s-au realizat scaderi de costuri in Olanda care au compensat in totalitate investitiile in dezvoltare din Polonia, India si Romania", se mai arata in raport.
ING Romania a ajuns la o cota de piata de 4,5% la depozite de retail, datorita dezvoltarii, din 2004, a unei retele de agentii Selfbank, potrivit datelor grupului financiar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri