Editia din 2018 a Forumului Economic Mondial a strans, in Davos, mai multi tineri antreprenori sociali care si-au propus sa imbunateasca calitatea vietii in lume. Acestia fac parte din comunitatea Forumului Economic Mondial denumita “Global Shapers, Social Entrepreneurs and Young Global Leaders”, ce se ocupa cu solutionarea la scara larga a provocarilor globale si locale. Va prezentam mai jos cateva initiative promovate in cadrul intalnirii.

Sunt in jur de 1.8 miliarde de persoane, cu varste cuprinse intre 10 si 24 de ani, pe planeta in acest moment. Acest numar reprezinta un record pentru istoria omenirii si, de asemenea, o oportunitate fara precedent pentru generatia tanara de a-si asuma un rol cat mai important in modelarea viitorului, conform weforum.com.

Comunitatea Forumului Economic Mondial, denumita "Global Shapers, Social Entrepreneurs and Young Global Leaders", a prezentat o serie de proiecte ambitioase prin care isi propun sa creasca calitatea vietii la nivel global, proiecte la care sunt invitati sa se implice oameni din intreaga lume. Va prezentam mai jos cateva dintre initiative:

1. Cei care aduc lumina atunci cand se lasa intunericul

Jaideep Bansal, unul dintre membrii comunitatii de antreprenori sociali, este liderul unei initiative care se ocupa cu oferirea acesului la electricitate pentru comunitatile izolate din munti, folosind panouri solare.

Poate dura si 10 zile pentru a ajunge in unele sate din India, ce se afla in regiuni izolate, iar multe dintre acestea duc lipsa de utilitati standard precum electricitatea. In timpul intalnirii anuale a Forumului Economic Mondial, Jiadeep le-a prezentant participantilor modul in care el lucreaza la rezolvarea acestei probleme.

2. Sustinerea femeilor din India care locuiesc in mediul rural

Antreprenoarea sociala Chetna Sinha, una dintre presedintii intalnirii anuale de la Davos, a lansat fundatia Mann Deshi, dedicata sustinerii economice a femeilor din zonele rurale ale Indiei.

Fundatia a deschis prima banca din India condusa de femei din mediul rural si destinata lor, prin intermediul careia au oportunitatea de a participa la cursuri de antreprenoriat si programe de dezvoltare a comunitatii in cadrul unor scoli de business.

De serviciile acestei initative au beneficiat pana in acest moment 400.000 de femei, iar, in urma unui nou program lansat la Davos, organizatorii isi propun sa ajute pana la 1 milion de femei pana in 2022.

3. Binefacere prin sport

Juergen Griesbeck, antreprenor social si fondator al Streetfootballworld, si Juan Mata, jucatorul celor de la Manchester United au lansat programul Common Goal.

Initiativa prevede ca jucatorii de fotball sa isi doneze 1% din salariu, banii ce vor fi investiti in actiuni caritabile desfasurate la nivel global. Pana in acest moment, 35 de fotbalisti au participat la acest program

4. Drone care transporta sange si medicamente

Keller Rinaudo, antreprenor tech, si-a lansat compania in domeniul roboticii la varsta de 23 de ani, intr-o perioada in care se inregistrau cele mai multe atacuri cu drone in Afghanistan.

“Multe companii de robotica construiau produse care omorau oameni, asa ca noi ne-am gandit ca ar fi bine sa lansam o afacere in acest domeniu care sa faca viata oamenilor mai buna”, a declarat antreprenorul a carui companie se ocupa cu transportul de sange si medicamente, prin intermediul dronelor.

Un procent de 20% din rezervele de sange ale Rwandei sunt transportate prin intermediul companiei sale catre zonele defavorizate ale tarii. De asemenea, acesta a semnat un contract cu Ministerul Sanatatii din Tanzania pentru a transporta medicamente catre cele 10 milioane de persoane aflate in zonele la care accesul este greoi.

5. Proiect de promovare a egalitatii intre sexe

Comunitatea “Global Shapers” a Forumului Economic Mondial si Procter & Gamble, unul dintre cei mai importanti producatori de bunuri de larg consum nealimentare la nivel mondial, au anuntat un parteneriat in cadrul unui proiect ce promoveaza egalitatea intre sexe.

Peste 7.000 de membri ai comunitatii Forumului Mondial de la Davos din 157 de tari sunt invitati sa vina cu propuneri de proiecte care sa ajute la eliminarea steoreotipurilor si promovarea egalitatii intre sexe. Cele mai bune 5 idei vor primi finantari de cate 20.000 de euro pentru a fi implementate.

Sursa foto: By GaudiLab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri