Directorul celui mai mare grup de telecomunicatii din Europa, Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke, a demisionat din aceasta functie.
Demisia va intra in vigoare de luni, cand consiliul director al Deutsche Telekom se va intalni si l-ar putea desemna pe succesorul lui Ricke, se mai precizeaza in comunicatul emis de grupul german, informeaza NewsIn.

Un membru al consiliului director a declarat, pentru Reuters, ca Ricke va fi inlocuit de Rene Obermann, actualul director al filialei de telefonie mobila a Deutsche Telekom, T-Mobile. in perioada conducerii lui Ricke, cel mai mare grup de telecomunicatii european a stagnat pe piata interna germana, confruntandu-se cu o concurenta acerba, scrie Reuters. Pe de alta parte, Obermann a transformat T-Mobile in filiala companiei cu cele mai mari venituri detinute, in trecut, de statul german.

Dupa plecarea lui Marco Tronchetti Provera de la Telecom Italia, in septembrie, schimbarile din echipa de conducere a France Telecom si presiunile exercitate, in cursul verii trecute, asupra directorului Vodafone, Arun Sarin, Ricke este o noua victima pe care o face sectorul telecomunicatiilor, supus unei concurente dure si unor probleme tehnologice dificile. Ricke, in varsta de 45 de ani, s-a aflat la conducerea Deutsche Telekom din 2002.

Actiunile Deutsche Telekon s-au apreciat cu 2,7%, in dimineata zilei de luni, dupa anuntarea demisiei lui Ricke.

Nemtii de la Deutsche Telekom au facut primul pas in Romania prin intermediul Magyar Telekom odata cu lansarea serviciului EUfonika. Insa germanii au si alte planuri pentru piata de telecom autohtona. Acestia prospecteaza in continuare piata si probabil ca o vor ataca printr-o achizitie importanta.

Noul director, Rene Obermann

Noul director al Deutsche Telekom este, asa cum se anticipa, Rene Obermann, acesta fiind ales de consiliul director al grupului german de telecomunicatii, la o zi dupa demisia fostului director Kai-Uwe Ricke, relateaza un comunicat al companiei.

Obermann, in varsta de 43 de ani, a condus, pana in prezent, filiala Deutsche Telekom pentru telefonia mobila, T-Mobile, cea mai profitabila parte a grupului german. "Noul director dispune de sustinerea completa a intregului consiliu director", pentru mandatul sau de cinci ani, a declarat presedintele Deutsche Post si presedintele consiliului de control al grupului, Klaus Zumwinkel.

Obermann a declarat, la randul sau, ca accepta "cu respect si cu incredere aceasta misiune provocatoare". Noul director a recunoscut ca Deutsche Telekon se confrunta cu o perioada dificila, caracterizata printr-o stare de "concurenta severa", de o "imensa presiune asupra costurilor" si de obstacolele impuse de reglementarile pietei.

"Le solicitam actionarilor si clientilor nostri sustinerea si increderea lor", a adaugat acesta.Statul german detine, inca, 32% din Deutsche Telekom, fostul monopol public.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri