"Cresterea cantitatii exportate in ultimele 12 luni fata de cele 12 luni precedente a atins nivelul de 12,1%. Aceasta informatie va duce la cresterea increderii producatorilor de ceasuri din Elvetia in lunile ce vor urma", a declarat biroul federal al vamilor intr-un comunicat, dupa cum informeaza NewsIn. Aceasta crestere ar putea duce la aprecierea actiunilor celui mai mare producator de ceasuri din lume, grupul Swatch, precum si ale unor alte grupuri producatoare de ceasuri de lux, precum Richemont, care este responsabil de productia ceasurilor Cartier.

Grupul Swatch are peste 20 de mii de angajati in aproximativ 50 de state, vanzarile grupului in anul 2005 au inregistrat o crestere de 8,3% fata de anul precedent in timp ce profitul grupului a crescut cu 21,3%, pana la nivelul de 621 franci elvetieni.

In ultima vreme grupul Swatch a demarat o politica de achizitii a principalelor grupuri producatoare de ceasuri din Elvetia, printre brandurile achizitionate de Swatch numarandu-se Breguet, Blancpain, Jaquet Droz, GlashŘtte-Original, Union GlashŘtte, LÚon Hatot, Omega, Rado, Longines, Tissot, Calvin Klein, Certina, Mido, Pierre Bal-main, Hamilton, Flik Flak and Endura.