Novartis dezvolta o serie de noi medicamente

Compania farmaceutica Novartis accelereaza dezvoltarea unei noi serii de medicamente, proiectata sa creasca vanzarile grupului si in viitorii zece ani, au anuntat reprezentantii gigantului elvetian. Atat Tasigna, un nou medicament pentru tratamentul bolnavilor de cancer, cat si Aclasta, o infuzie anuala pentru femeile cu osteoporoza urmeaza sa fie aprobate de autoritatile sanitare din Statele Unite si din Europa, au declarat reprezentantii Novartis, in ajunul unei zile a cercetarii si dezvoltarii la Londra.

Compania planuia sa lanseze Aclasta abia in 2007, potrivit NewsIn. Novartis a suferit o stagnare a planurilor de dezvoltare, in momentul in care autoritatile americane au intarziat in a oferi aprobarea pentru medicamentul de tratare a diabetului, Galvus. Cu toate acestea, grupul a anuntat ca rezultatele testelor clinice sustin eficienta si siguranta produsului si ca aprobarea este asteptata in prima jumatate a lui 2007.

Novartis a mai anuntat ca a inaintat spre aprobare un vaccin impotriva virusului H5N1 al gripei aviare in Uniunea Europeana. O serie de companii farmaceutice au dezvoltat vaccinuri prepandemice, care ar putea proteja impotriva gripei aviare, in cazul in care virusul care o provoaca sufera mutatii si boala se raspandeste cu usurinta la oameni.

Analistii au declarat ca Novartis, ale carei actiuni se tranzactioneaza la o valoare de 17 ori mai mare decat echivalentul veniturilor estimate pentru 2007, este inca subevaluata, in comparatie cu sectorul farmaceutic european.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri