Revista The Banker, editata Financial Times, a acordat cinci premii grupului Raiffeisen Zentralbank (RZB) si a numit RZB, impreuna cu Raiffeisen International Bank Holding AG, "Banca Anului 2006" in Europa Centrala si de Est.

RZB a mai primit premiul "Banca Anului" pentru piata austriaca, iar sucursalele Raiffeisen din Bulgaria, Croatia si Serbia au primit aceeasi distinctie pentru respectivele piete bancare.

Titlul de "Banca a Anului" nu a fost acordat pe baza cresterii activelor sau a profitabilitatii, ci datorita dezvoltarii infrastructurii si a strategiilor de viitor.

Banca austriaca a mai primit acelasi premiu pentru tarile in curs de dezvoltare si in 2005. "Suntem incantati de acest premiu, deoarece arata nu numai calitatea retelei noastre din Europa Centrala si de Est, ci si rolul de pionierat din regiune, subliniat, din nou, de expansiunea masiva pe piata din Rusia in acest an", a declarat directorul executiv al RZB si presedinte al consiliului de supraveghere al Raiffeisen International, Walter Rothensteiner.

"Raiffeisen atrage mai mult de 100.000 de noi clienti pe luna", a precizat directorul executiv al Raiffeisen International, Herbert Stepic.

Raiffeisen International este prezenta pe 16 piete si are peste 11,7 milioane de clienti si 2.775 de unitati. Raiffeisen International este subsidiara consolidata a Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB), care detine 70% din actiuni. Restul de 30% din actiuni sunt tranzactionate la Bursa de Valori din Viena.

La sfarsitul celui de-al treilea trimestru din 2006, activele totale ale Raiffeisen International au fost de 50,3 miliarde euro, in crestere cu 24% comparativ cu sfarsitul anului 2005. Profitul consolidat (dupa interesele minoritare) a crescut cu 93% pana la 539 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2005 (inclusiv efectul singular al vanzarii pachetului minoritar din Banca TuranAlem din Kazakhstan).

Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank Romania, care detinea la sfarsitul lunii septembrie active de 12,6 miliarde lei (3,57 miliarde euro) si controla 8,31% din piata bancara romaneasca. Cota de piata dupa active a Raiffeisen Bank Romania era, la finele celui de-al treilea trimestru, de 8,31%, potrivit statisticilor bancii centrale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Italia şi Spania, sub 200 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Setari Cookie-uri