Federatiile sindicatelor comerciale din Uniunea Europeana au solicitat Bancii Centrale Europene sa nu majoreze ratele dobanzilor anul viitor, sustinand ca ridicarile de pana acum ale acestora au intarit euro, au slabit competitivitatea si eforturile pentru ajustarile salariale.

Declaratia din partea Confederatiei Sindicatelor din Comert Europene (CACE) de joi a fost provocata de decizia Bancii Centrale Europene de a majora cu 0,25%, pana la 3,5% ratele dobanzilor, in conformitate cu previziunile analistilor.

"Aceasta masura va determina cresterea prea mare a cotatiei monedei europene, care se va scumpi. In consecinta, eforturile considerabile ale lucratorilor europeni de a modera salariile si de a imbunatati competitivitatea sunt pur si simplu anulate", se precizeaza in declaratia Confederatiei.

"Nu salariile mari sau protectia solida a angajatilor determina slabirea industriei europene, ci o moneda unica prea scumpa", a declarat secretarul general al CACE, John Monks.

Acesta a adaugat ca "atunci cand cele mai importante companii europene, precum Airbus, isi deplaseaza activitatea catre zona dolarului, inseamna ca politica monetara este foarte gresit conceputa".

"CACE ii solicita BCE sa opreasca politica monetara restrictiva si sa nu mai continue cresterea ratelor dobanzilor in 2007", se mai preciza in cadrul aceleiasi declaratii a Confederatiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri