SUA, Franta si Regatul Unit au transmis sambata celorlalte 12 tari membre ale Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezolutie privind Siria, informeaza AFP. Documentul se refera la problemele politice, umanitare si legate de armamentul chimic si propune un nou mecanism de ancheta privind utilizarea acestor arme, afirma surse diplomatice, scrie Agerpres.

Conform surselor respective, negocierea textului redactat de Franta urmeaza sa inceapa luni si deocamdata nu s-a propus data unui eventual vot in Consiliu. Una din surse a declarat AFP ca Parisul doreste timp suficient pentru "o adevarata negociere".

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a avertizat sambata ca, dupa ce fortele guvernamentale siriene au cucerit enclava rebela Ghouta de est, de langa Damasc, urmatoarea criza umanitara s-ar putea produce in Idlib, transmite Reuters. Orasul din nord-vestul Siriei, capitala a provinciei cu acelasi nume, ar putea fi tinta urmatoarei ofensive a armatei. Regiunea Idlib are cea mai mare populatie dintre cele pe care inca le mai controleaza insurgentii sirieni. Le Drian a afirmat ca in prezent este vorba de aproximativ doua milioane de locuitori.

In ultimii ani, in Idlib s-au refugiat zeci de mii de luptatori rebeli si de civili, pe masura ce regimul de la Damasc a redobandit controlul asupra unor teritorii, cu ajutorul Rusiei si al Iranului, reaminteste Reuters. Spre Idlib s-au indreptat si multi dintre rebelii care au parasit Ghouta, impreuna cu familiile, in urma unor acorduri cu autoritatile siriene si militarii rusi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri