Conform surselor respective, negocierea textului redactat de Franta urmeaza sa inceapa luni si deocamdata nu s-a propus data unui eventual vot in Consiliu. Una din surse a declarat AFP ca Parisul doreste timp suficient pentru "o adevarata negociere".

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a avertizat sambata ca, dupa ce fortele guvernamentale siriene au cucerit enclava rebela Ghouta de est, de langa Damasc, urmatoarea criza umanitara s-ar putea produce in Idlib, transmite Reuters. Orasul din nord-vestul Siriei, capitala a provinciei cu acelasi nume, ar putea fi tinta urmatoarei ofensive a armatei. Regiunea Idlib are cea mai mare populatie dintre cele pe care inca le mai controleaza insurgentii sirieni. Le Drian a afirmat ca in prezent este vorba de aproximativ doua milioane de locuitori.

In ultimii ani, in Idlib s-au refugiat zeci de mii de luptatori rebeli si de civili, pe masura ce regimul de la Damasc a redobandit controlul asupra unor teritorii, cu ajutorul Rusiei si al Iranului, reaminteste Reuters. Spre Idlib s-au indreptat si multi dintre rebelii care au parasit Ghouta, impreuna cu familiile, in urma unor acorduri cu autoritatile siriene si militarii rusi.

Revista presei 10 decembrie:...
Citeste si: Salariul impresionant pe care il incaseaza un paznic la stat