Politia israeliana a anuntat ca a recomandat duminica inculparea premierului Benjamin Netanyahu si a sotiei sale Sara pentru frauda si coruptie, aceasta fiind a treia recomandare de acest gen impotriva sefului guvernului israelian in anul in curs, informeaza AFP, dpa si Reuters, potrivit Agerpres.

Procurorul general urmeaza sa decida acum daca va inculpa sau nu cuplul Netanyahu, suspectat de incercarea de a-si asigura o acoperire favorabila din partea site-ului informational Walla in schimbul unor favoruri guvernamentale, care ar fi putut aduce sute de milioane de dolari Bezeq, principalul grup de telecomunicatii israelian, proprietarul Walla.

Benjamin Netanyahu a respins imediat concluziile politiei. "Sunt sigur ca, in acest caz, autoritatile competente, dupa ce vor fi examinat problema, vor ajunge la aceeasi concluzie: nu a existat nimic pentru ca nu exista nimic", a reactionat premierul intr-un comunicat.

In februarie, politia recomandase deja inculparea premierului Netanyahu in doua dosare. Acesta, la fel si sotia sa sunt suspectati de primirea unor cadouri scumpe in valoare de circa un milion de shekeli (285.000 de dolari) in trabucuri de lux, sticle de sampanie si bijuterii scumpe de la personalitati bogate, in schimbul unor favoruri financiare sau personale.

Intr-un alt dosar, anchetatorii il suspecteaza pe premierul Netanyahu de incercarea de a incheia cu proprietarul Yediot Aharonot un acord pentru o acoperire mai favorabila din partea celui mai mare ziare israelian, contra unor favoruri.

Citeste si:
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015
Cronologie: principalele...

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dancila pleaca intr-un nou turneu extern si se intalneste cu Netanyahu