Premierul britanic Theresa May a afirmat ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu trebuie sa esueze si ca guvernul trebuie sa se concentreze pe realizarea Brexit-ului, relateaza duminica Reuters.

Sefa guvernului de la Londra incearca sa obtina modificari la pachetul de masuri privind Brexit-ul inainte de un alt vot in parlament. In cazul in care nu va reusi, Theresa May va trebui sa decida daca va amana Brexit-ul sau risca sa puna in pericol cea de-a cincea mare economie a lumii prin iesirea din blocul comunitar fara un acord pe 29 martie, scrie Agerpres.

''Concentrarea noastra pe realizarea Brexit-ului trebuie sa fie absoluta'', a declarat dna May unor militanti ai Partidului Conservator sambata, potrivit BBC. ''Nu trebuie sa facem, si nu vom face, sa esueze ceea ce este cel mai mare exercitiu democratic din istoria acestei tari. In etapele finale ale acestui proces, cel mai grav lucru pe care l-am putea face este sa ne pierdem concentrarea'' pe realizarea Brexit-ului, a spus premierul britanic.

Trei ministri ai cabinetului britanic au facut cunoscut in mod public ca vor sustine eforturile de amanare a Brexit-ului daca parlamentarii vor respinge planul propus de Theresa May pentru un nou acord cu Uniunea Europeana.

Greg Clark (mediul de afaceri), Amber Rudd (pensii) si David Gauke (justitie) au indicat, intr-un articol in Daily Mail, ca se vor alatura celor nemultumiti si partidelor de opozitie pentru a opri iesirea Marii Britanii din blocul comunitar fara un acord daca va fi necesar.

Theresa May a promis ca, daca nu va obtine pana pe 27 februarie o revizuire a acordului privind Brexit-ul, parlamentul va avea ocazia de a vota urmatorii pasi. Se asteapta ca unii parlamentari sa se foloseasca de acest lucru pentru a incerca sa smulga de la guvern controlul procesului.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri