Livrarile de petrol rus spre Polonia si Germania, intrerupe de luni, au fost reluate miercuri seara, la frontiera dintre Polonia si Belarus, a anuntat societatea PERN.

"Miercuri, in jurul orei locale 21.30 (21.30, ora Romaniei), la Adamow, la frontiera dintre Polonia si Belarus, s-a inregistrat din nou un transfer de petrol rus prin conducta Drujba", a spus purtatorul de cuvant Tomasz Zakrzewski, dupa cum informeaza NewsIn.

"Reluarea completa a livrarilor ar mai putea dura cateva ore", a adaugat el. Compania poloneza a facut acest anunt la ora locala 23.00 (23.00, ora Romaniei). Ministrul polonez de externe, Anna Fotzga, si ministrul adjunct al economiei, Piotr Naimski, au anuntatm, miercuri, ca Polonia va imparti cu Germania primele livrari de petrol, dupa ce vor fi reluate.

Belarusul a anuntat, miercuri, ca a ajuns la un compromis cu Rusia privitor la tranzitul petrolului rus prin conducta de pe teritoriul sau. Responsabli ai companiei din Minsk au spus ca livrarile de petrol prin conducta au fost reluate, precizand ca in acel moment era vorba despre titei acumulat in Belarus de la intreruperea livrarilor.

Slovacia a primit primele livrari de petrol rus prin Belarus

Slovacia a inceput sa primeasca, miercuri seara, primele livrari de petrol rus prin Belarus, a anuntat, joi, societatea slovaca Transpetrol, care gestioneaza partea slovaca a conductei Drujba, relateaza AFP. "Tarziu in cursul serii, societatea Transpetrol a inceput sa primeasca petrol la statia de pompare din Budkovce", potrivit unui comunicat.Slovacia, alimentata prin conducta Drujba, depinde in totalitate de petrolul rus. Potrivit informatiilor de la compania belarusa care gestioneaza conducta, Gomeltransneft-Drujba, Belarus a restabilit tranzitul petrolului rus spre Europa, intrerupt de luni.