Prezentatoarea TV Emily Hartridge si-a pierdut viata dupa ce a fost lovita de un camion in timp ce trecea pe trotineta electrica printr-un sens giratoriu din sud-vestul Londrei.

Acesta este primul accident mortal din Regatul Unit al Marii Britanii in care este implicata si o trotineta electrica, mijloc de transport cu care este interzis sa circuli pe drumurile publice, conform theguardian.com.

Ministrul transporturilor din Anglia se va intalni maine, 14 iulie, cu reprezentantii companiilor care inchiriaza si vand trotinete electrice pentru a-i atentiona cu privire la faptul ca trebuie sa isi informeze clientii legat de reglementarile ce trebuie respectate.

Inchiriatul trotinetelor incepe sa devina din ce in ce mai popular si in Bucuresti, unde din fericire nu au avut loc pana in acest moment incidente grave, dupa ce companiile Wolf-e, Lime si Flow au intrat pe piata noastra. Intr-un raspuns trimis publicatiei G4Media.ro, Politia Rutiera informa ca posesorii de trotinete electrice nu pot circula pe drumurile publice, adaugand faptul ca analizeaza “oportunitatea” modificarii Codului Rutier pentru a reglementa circulatia lor.

La finalul lunii trecute, un deputat liberal a depus un proiect de lege la Camera Deputatilor in care este precizat faptul ca cei care conduc trotinetele electrice trebuie sa aiba minimum 14 ani, iar pana la 18 ani sunt obligati sa poarte casca de protectie. De asemenea, posesorii de trotinete electrice nu au obligatia de a le inmatricula, dar vor fi obligati sa circule pe pistele de biciclete, daca ele exista, conform proiectului de lege.

Citeste si:
Cate accidente rutiere cu trotinete electrice au fost in Romania
Vela: Au fost inregistrate...

Sursa foto: Ivan Marc / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ce măsuri de susținere a mediului de afaceri adoptă alte țări din Europa
Setari Cookie-uri