Comisia Juridica din Camera Reprezentantilor a SUA a votat vineri favorabil cele doua capete de acuzare impotriva presedintelui republican Donald Trump in cadrul procedurii de impeachment (punere sub acuzare si destituire), respectiv abuz de putere si obstructionarea Congresului, informeaza Reuters, preluat de Agerpres.

Odata indeplinita aceasta etapa in Comisia Juridica, dominata de democrati, urmeaza ca saptamana viitoarea plenul Camerei Reprezentantilor sa se pronunte prin vot asupra destituirii lui Trump. In cazul unui vot favorabil, ceea ce se intrevede, data fiind majoritatea democrata din Camera, ultimul cuvant in procesul politic impotriva lui Trump il va avea Senatul, unde insa republicanii acestuia au majoritate.

Conform democratilor, care au initiat procedura de impeachment (destituire si punere sub acuzare) impotriva lui Donald Trump, acesta ar fi exercitat in interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigatie in care era vizat si Hunter Biden, fiul fostului vicepresedinte democrat Joe Biden, acesta din urma fiind cel mai probabil contracandidat al sau la alegerile prezidentiale de anul viitor.

Hunter Biden a lucrat incepand din 2014 pentru compania ucraineana din sectorul gazelor Burisma. Aceasta societate a fost la acea vreme tinta unei anchete conduse de un procuror a carui demitere a fost ceruta atunci Kievului de catre Joe Biden, pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror in lupta impotriva coruptiei. Dar Trump crede ca motivul real al acestei cereri a fost de fapt investigatia condusa de procurorul ucrainean impotriva fiului vicepresedintelui Joe Biden si i-a sugerat intr-o convorbire telefonica actualului presedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, sa actioneze in privinta acelei anchete.

In opinia democratilor, Trump se face vinovat de ''abuz de putere'' pentru ca ar fi conditionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina si o primire a presedintelui Zelenski la Casa Alba de reluarea investigarii fiului lui Biden, iar acuzatia de ''obstructionare a Congresului'' ar rezulta din incercarile liderului de la Casa Alba de a impiedica investigarea acestui scandal prin instructiuni date unor actuali si fosti membri ai administratiei americane de a nu coopera in ancheta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri