Grupul financiar francez Société Générale a lansat doua noi fonduri de investitii prin divizia Société Générale Asset Management (SGAM), unul specializat in plasamente in industria de lux si altul care va investi preponderent in resurse naturale, potrivit unui comunicat al grupului.

Cele doua noi fonduri sectoriale, SGAM Fund Equities Luxury & Lifestyle si SGAM Fund Equities Global Resources, vor fi incluse in SGAM Fund, un fond mutual (SICAV - fond de investitii cu capital variabil) al grupului financiar inregistrat in Luxemburg.

Lansarea face parte din strategia Société Générale de a opera fonduri sectoriale, care sunt acum in numar de sapte. "in contextul in care ciclurile pietei au un impact foarte diferentiat asupra sectoarelor economice, aceasta extindere pe domenii permite investitorilor sa-si chibzuiasca portofoliul de investitii si sa obtina, astfel, cel mai bun randament", se arata in comunicat, potrivit NewsIn.

SGAM Fund Equities Luxury & Lifestyle va investi in companii din industria produselor de lux. "Fondul isi propune sa profite de cresterea puternica de pe piata produselor si serviciilor de top, mai ales de pe pietele emergente (in special China)", se mami arata in comunicat.

Fondul dedicat investitiilor in resurse naturale, SGAM Fund Equities Global Resources, este administrat de o echipa cu experienta mai ales in investitii in aur si in resurse energetice. Société Générale are deja un fond specializat pe resurse de metale pretioase, SGAM Fund Equities Gold Mines, care a afisat un randament de 327,58% pe ultimii cinci ani, mult peste obiectivul fixat, de 195%.

Fondurile se adreseaza oricarui tip de client si sunt deocamdata autorizate doar in Luxemburg, insa "vor fi in curand disponibile si in alte tari in care fondurile mutuale administrate de SGAM sunt prezente", se mai arata in documentul citat.

Société Générale Asset Management administra, la finele lunii septembrie 2006, fonduri de 345 miliarde euro in Europa, Statele Unite si Asia. Compania are 2.600 de angajati, din care 600 sunt manageri si analisti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Casa Rusu, cumparat de un fond de investitii londonez