McDonald's a inregistrat o crestere de 4,9% a vanzarilor din ianuarie la restaurantele fast-food deschise de cel putin 13 luni, depasind estimarile majoritatii analistilor, prin castigurile puternice in Europa si cresterea cererii pentru meniul de mic dejun popular in SUA, scrie NewsIn.

Analistii estimau, in medie, o crestere de aproximativ 4%, potrivit notei de cercetare.

Vanzarile McDonald's au crescut cu 3,6% in restaurantele din SUA, cu 6,8% in Europa si cu 4,3% in Asia, Orientul Mijlociu si Africa.

Estimarile de crestere a vanzarilor ale analistilor erau, in medie, de 2% in SUA, de 7,5% in Europa si de 3,3% in Asia.

McDonald's, corporatia americana cu sediul in Oak Brook, Illinois, a castigat, in ultimii ani, datorita schimbarii drastice de strategie din 2003, care a prevazut includerea unor preparate mai scumpe in meniu, precum sandvisul cu pui, extinderea programului sau plata cu cartile de credit.

Programul prelungit si vanzarile noului preparat din pui Chicken Snack Wrap, precum si ale preparatelor pentru micul dejun au crescut rezultatele din ianuarie, potrivit reprezentantilor McDonald's. Analistii estimeaza, insa, ca grupul va inregistra vanzari mai mici pe piata americana in 2007, fata de castigurile foarte mari de anul trecut.

In Europa, unde schimbarea strategiei McDonald's s-a produs mai lent, compania s-a bucurat de castiguri crescute, datorita succesului inregistrat de produsele mai scumpe. Potrivit reprezentantilor McDonald's, vanzarile au fost deosebit de ridicate, in ianuarie, in Rusia si Franta.

Analistul de la Banc of America Securities, Andrew Barish, a spus, intr-o nota catre clienti, ca vanzarile puternice din Europa "ar putea atrage o crestere a veniturilor mai ridicata decat estimarile in 2007".

Barish a aplicat un rating "de achizitionare" pentru actiunile McDonald's.

Specialistii de la Goldman Sachs au adaugat, tot joi, McDonald's pe lista Americas Conviction Buy, motivand ca lantul de restaurante fast-food "ofera o siguranta relativa intr-un context de consum mai slab si in spatiul volatil al rastaurantelor".

Actiunile corporatiei americane s-au depreciat, in dimineata zilei de , cu 37 de centi, respectiv cu 0,8%, pana la 44,35 dolari pe unitate, la New York Stock Exchange, bursa de valori new-yorkeza.