Brazilia a depăşit pragul de un milion de cazuri de contaminări confirmate cu noul coronavirus, atins anterior numai de Statele Unite, după un record de infecţii noi în 24 de ore, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.

Cea mai mare ţară din America Latină numără în total 1.032.913 cazuri de contaminare după o creştere foarte importantă de 54.771 de noi cazuri de infecţie într-o zi. De asemenea, deplânge 48.954 de decese, după 1.206 morţi suplimentare în 24 de ore.

Până vineri, 19 iunie, creşterea cea mai puternică a numărului de cazuri în 24 de ore fusese înregistrată la 16 iunie, cu puţin peste 34.000. Ministerul a explicat această progresie puternică "parţial printr-o instabilitate a modului de extragere a datelor în state ca Bahia, Rio de Janeiro şi Sao Paolo". Date referitoare la mai multe zile ar fi fost astfel raportate ca fiind într-o singură zi.

Oamenii de ştiinţă consideră că statisticile oficiale sunt mult subestimate din cauza lipsei testelor în această ţară cu 212 milioane de locuitori.

Noile date fac din Brazilia a doua ţară din lume ca număr de cazuri şi decese provocate de COVID-19, după Statele Unite.

Curba generală a răspândirii coronavirusului pare, totuşi, să se stabilizeze în prezent, după o progresie foarte semnificativă în ultimele săptămâni.

Sursa foto: Deliris / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri