NATO va decide dacă îşi va continua misiunea de instruire în Afganistanul devastat de război la viitoarea reuniune a miniştrilor apărării Alianţei nord-atlantice preconizată pentru luna februarie, a declarat secretarul său general, Jens Stoltenberg, scrie Agerpres.

"Vom avea de făcut o alegere dificilă", a spus fostul prim-ministru norvegian la un eveniment NATO, potrivit unei transcrieri a discursului său.

"Fie rămânem şi plătim în continuare preţul unui angajament militar. Fie plecăm, riscând să pierdem câştigurile pe care le-am obţinut, în timp ce procesul de pace ar putea eşua", a considerat el.

Săptămâna trecută, SUA au anunţat o nouă reducere a numărului lor de militari din Afganistan la 2.500, faţă de 4.500 câţi sunt în prezent, conform mass-media americane.

În pofida acestui anunţ "misiunea NATO va rămâne", a spus Stoltenberg. "Şi vom continua să oferim sprijin forţelor de securitate afgane", a subliniat el.

Stoltenberg a avertizat în mod repetat asupra retragerii prea devreme a trupelor occidentale din ţara sfâşiată de război, spunând că ea ar putea deveni din nou o platformă pentru teroriştii internaţionali care vizează ţările occidentale.

SUA şi-au început angajamentul militar în Afganistan din 2001, după atacurile teroriste de la 11 septembrie în acelaşi an. NATO a preluat conducerea misiunii în 2003, după care a transmis ştafeta forţelor de securitate afgane în 2014.

Sursa foto: NATO/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri