Ranbaxy a depus oferta pentru achizitia diviziei Merck de medicamente generice

Grupul farmaceutic indian Ranbaxy Laboratories a depus oferta pentru achizitia diviziei de medicamente generice a Merck KGaA, care este evaluata la patru miliarde de euro.

"Am depus ieri oferta", a declarat marti un purtator de cuvant al Ranbaxy, confirmand un raport aparut in cotidianul Economic Times, conform caruia producatorul indian de farmaceutice este consiliat in aceasta afacere de companiile Citigroup si Goldman Sachs.

Merck a declarat ca ar putea vinde divizia de medicamente generice pentru a se concentra pe medicamente si produse chimice cu o cota mare de profit si pentru a acoperi o parte din datoria acumulata dupa achizitia grupului Serono, evaluata la 13,3 miliarde dolari.

Se estimeaza ca vanzarea acestei divizii va aduce grupului Merck cel putin patru miliarde euro (5,3 miliarde dolari), conform estimarilor realizate de persoanele implicate in procesul de vanzare.

Purtatoarea de cuvant a Dr. Reddy's Laboratories a precizat ca grupul pe care il reprezinta nu va participa la licitatie. Un inalt oficial al Cipla, care a dorit sa ramana anonim, a precizat ca Cipla nu a licitat direct, ci prin intermediul unor fonduri private de investitii.

Cotidianul a citat anumite surse bancare conform carora licitatia va fi foarte stransa si firmele indiene nu prea au sanse sa castige din cauza pretului foarte mare al diviziei Merck, care ar fi descurajat chiar si anumite fonduri private de investitii.

Printre celelalte companii ce participa la aceasta licitatie se numara grupul islandez Actavis, cel german StadaArzneimittel AG, cel american Mylan Laboratories Inc.si cel israelian Teva Pharmaceutical Industries Ltd. Pe langa aceste grupuri farmaceutice, s-au mai aratat interesate de achizitie si companiile Carlyle, Bain Capital si Apax Partners.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
SUA obligă studenții străini să plece dacă școlile vor susține cursuri online
Setari Cookie-uri