Parlamentarii din California iau în considerare un proiect de lege care ar necesita ca magazinele universale și marii retaileri să aibă secțiuni și pentru copiii care sunt neutri din punct de vedere al genului, adică nu se identifică fiind de sex masculin sau feminin, potrivit publicației americane abc7.

Evan Low, membru din Parlament care a propus acest proiect de lege, spune că dorește să facă experiența de cumpărături mai accesibilă tuturor copiilor.

Magazinele care încalcă legislația propusă ar putea primi o amendă de 1.000 dolari.

Proiectul de lege a fost pus în dezbatere ca urmare a reacției împotriva magazinelor care vând jucării și îmbrăcăminte specifică unor două genuri, masculin și feminin, despre care unele grupuri susțin că perpetuează stereotipurile de gen.

Prin acest proiect de lege,magazinele cu 500 sau mai mulți angajați vor avea raioane în care jucăriile, hainele, sau orice alte articole pentru copii să fie așezate împreună, fără a exista o diviziune între ce se consideră tradițional doar pentru fete sau doar pentru băieți.

Începând cu 1 ianuarie 2023, magazinele care vor încălca aceste preverderi în termen de 30 de zile de la primirea înștiințărilor cu privire la încălcarea legii, vor fi amendate cu 1.000 dolari.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri