Marea Britanie își va mări arsenalul de arme nucleare în contextul în care realizează o revizuire a securității, protecției și politicilor externe.

Publicația France24 menționează că The Guardian și The Sun, două publicații din Marea Britanie, au spus că țara lor își va mări portofoliul de focoase nucleare până în 2025, de la 180 la 260.

Publicațiile au spus că și-au luat informație dintr-o scurgere de informație dintr-o revizuire a guvernului care ar urma să fie publicată astăzi, pe 16 martie.

Revizuirea menționează și că Rusia este un pericol activ, dar că provocarea sistemică rămâne în continuare reprezentată de China.

Guvernul de la Londra a avut relații tensionate cu Moscova și cu Beijingul în ultima perioadă de timp, iar conflictele au fost provocate de spionaj sau atacuri cibernetice asupra drepturilor omului.

Programul Trident al Marii Britanii este în continuare o problemă politică domestică în contextul în care tot mai multe țări au recurs la dezarmare nucleară după finalul Războiului Rece. Principalii opozanți ai programului sunt cei din Partidul Laburist și din Partidul Național Scoțian. Flota de submarine nucleare a Marii Britanii este localizată în Vestul Scoției.

Campania pentru Dezarmare Nucleară (CND) a spus că revizuirea făcută de Marea Britanie este șocantă în contextul presiunilor pandemiei de coronavirus și a schimbărilor climatice.

„Nu vrem să avem mai multe arme nucleare. De fapt, nu vrem nicio armă nucleară.” a menționat Campania pentru Dezarmare Nucleară.

Pe lângă reacția CND, și Campania Internațională de a elimina armele nucleare (ICAN) a acuzat Marea Britanie că ar putea să înceapă o nouă cursă pentru înarmare nucleară. Cei de la ICAN au spus că este iresponsabil, periculos și că violează legile internaționale.

Decizia vine și în contextul în care Londra încearcă să se repoziționeze post-Brexit, devenind „Britania Globală”. Britanicii încearcă să își extindă orizonturile mai departe de Uniunea Europeană.

Biroul premierului Boris Johnson a spus că se dorește o înclinare strategică spre regiunea Indo-Pacifică din cauza faptului că regiunea devine din ce în ce mai importantă în geopolitica globală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri