Bursele croate Zagreb Stock Exchange (ZSE) si Varazdin Stock Exchange au fuzionat recent si au creat un operator bursier cu o capitalizare totala de piata de aproximativ 295 miliarde kune croate (53,5 miliarde dolari), inclusiv obligatiuni in valoare de 43 miliarde kune, a anuntat miercuri, ZSE. Dupa fuziune, numarul companiilor listate la Zagreb Stock Exchange a urcat la 344, a mai informat comunicatul ZSE.

Indicele oficial CROBEX al Zagreb Stock Exchange va fi recalculat, astfel incat sa includa doar companiile cu "free float", (cantitatea de actiuni care se tranzactioneaza). in noul indice vor fi inclusi 30 de emitenti, printre care sapte care au fost preluati de la platforma bursiera Varazdin.

Indicele CROBEX a crescut stabil la 3.938 puncte in martie, de la valoarea de 2.100 de puncte din octombrie 2005, cand Croatia a inceput discutiile privitoare la aderarea la Uniunea Europeana. Cifra totala de afaceri inregistrata de Zagreb Stock Exchange de la inceputul anului a fost de 18,2 miliarde kune. Fuziunea a fost finalizata la sfarsitul saptamanii trecute, a mai informat ZSE, potrivit NewsIn.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Comisar european: E nevoie de ”culoare verzi” pentru transporturile de mărfuri
Setari Cookie-uri