Compania italiana de electricitate Enel panuieste impreuna cu compania Acciona, actionar al Endesa, preluarea grupului spaniol Endesa, afirma cotidianul italina Il Giornale, informeaza NewsIn, citand Reuters.Propunerea ar putea fi facuta in lunile ce vor urma in cazul in care oferta de preluare ostila facuta de grupul german E.ON (oferta in valoare de 41 miliarde euro) va esua, a precizat Il Giornale.

O alta optiune a grupului Enel, care este cel mai mare actionar al Endesa, detinand o participatie de 24,98%, este de a achizitiona participatia detinuta de grupul spaniol Acciona, pentru a preveni o eventuala achizitie a acestei participatii de catre E.ON.

Il Giornale a citat anumite surse financiare pentru a sustine acest articol. Oferta de preluare ostila a grupului german E.ON, ce a oferit 38,75 euro pe actiune Endesa, a fost complicata de achizitia surprinzatoare de catre compania italiana Enel a unei participatii din grupul spaniol de electricitate.

Guvernul spaniol s-a opus mult timp preluarii de catre E.ON, pentru suma de 41 miliarde euro, a grupului Endesa, incercand sa nu piarda controlul asupra acestei companii in fata unui grup strain.

Grupul Enel, detinut in proportie de 32% de stat, beneficiaza de sume mari de bani disponibile pentru investitii si intentioneaza de mult sa se extinda in afara Italiei, unde potentialul de crestere este limitat de reglementarile de concurenta. Enel detine deja grupul spaniol de electricitate Viesgo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri