Cotatia actiunilor Motorola a cazut cu 5% joi, dupa ce reprezentantii firmei au anuntat ca vor afisa pierderi pe primul trimestru, iar castigurile si venitul pentru intregul an vor fi mai slabe fata de asteptarile analistilor, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Actiunea Motorola a pierdut 92 de centi si a fost cotata la 17,82 dolari la inceputul sedintei bursiere de la New York Stock Exchange, dupa ce reprezentantii firmei au anuntat miercuri seara ca estimeaza o pierdere intre 7 si 9 centi/actiune in primul trimestru si au revizuit prognoza pentru castigurile intregului an in scadere cu aproximativ un miliard de dolari.

Motorola estimeaza ca va inregistra un castig anual intre 9,2 si 9,3 miliarde de dolari, in scadere fata de estimarile initiale din ianuarie care au indicat castiguri intre 10,4 si 10,6 miliarde dolari.

"E posibil sa asistam la o recuperare pentru mai multi ani", a mentionat un analist de la grupul financiar-bancar Goldman Sachs, Brantley Thompson, intr-o nota adresata clientilor, cu recomandarea de a "evita actiunile Motorola".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Banca Mondială intenționează să ajute statele afectate cu 150 miliarde de dolari
Setari Cookie-uri