Comisia Europeană intenţionează ca până în 2030 să închidă jumătate dintre cele 50 de clădiri de birouri ale sale din Bruxelles, executivul comunitar urmând să permită lucrul de acasă şi după încheierea pandemiei de COVID-19.

Comisarul european pentru buget şi administraţie Johannes Hahn a declarat că executivul comunitar 'va reduce semnificativ numărul clădirilor în cursul următorilor zece ani' până la 25 de clădiri în Bruxelles, scrie Agerpres.

În pofida închiderii a jumătate dintre clădirile sale, spaţiul total de birouri ale Comisiei Europene se va reduce cu doar 25% - de la 780.000 metri pătraţi la 580.000 metri pătraţi - întrucât executivul comunitar va comasa mai multe directorate generale în clădiri mai spaţioase.

Hahn a adăugat că 'politica pe termen lung, până în 2030, privind clădirile'' încearcă să facă ''mai verde'' Comisia Europeană prin reducerea emisiilor şi ''mai digitală'' prin păstrarea regimului de lucru de acasă ca practică standard după încheierea pandemiei de coronavirus.

Reorganizarea spaţiilor de birouri face parte din strategia privind resursele pe care executivul UE o elaborează cu obiectivul de a deveni un angajator mai flexibil şi mai atractiv.

Aceasta este o schimbare majoră pentru o instituţie ce reprezintă în mod colectiv a doua mare economie a lumii şi arată cât de dramatic pandemia a remodelat condiţiile de muncă. De asemenea, ea ilustrează o integrare şi mai mare a obiectivelor climatice în deciziile manageriale din cele mai importante instituţii europene şi mondiale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri