Directorul executiv de la Visa a declarat, in cadrul unei expozitii de echipament wireless, ca telefoanele mobile sunt cea mai buna cale de extindere a platilor electronice si a anuntat ca Visa a incheiat parteneriate cu mai multe companii de telefonie mobila, informeaza Reuters.

Aproximativ 57% dintre clientii americani Visa sunt interesati sa faca achizitii prin telefonul mobil, iar 64% au declarat ca ar renunta la un operator de telefonie mobila care nu ofera servicii de plata prin telefonul mobil, potrivit unui studiu Visa realizat la jumatatea lui martie pe un esantion de 800 de persoane. "Cred ca telefoanele mobile reprezinta, in prezent, cea mai promitatoare forma de sistem de plata", a declarat directorul executiv Visa John Philip Coghlan.

Operatorii de telefonie mobila vad serviciile de plata prin telefonul mobil ca o metoda de a creste loialitatea clientilor, iar companiile de plata, precum Visa, vad telefoanele mobile ca fiind cheia castigarii consumatorilor. Serviciul de plata prin telefonul mobil este cel mai popular in Asia, in special, in Japonia unde clientii prefera telefonul mobil in defavoarea cardului de credit.

Visa este un joint venture ce reuneste peste 21.000 de institutii financiare din lume si care formeaza cea mai mare retea de plati electronice din lume. in prezent, prin produsele Visa se fac tranzactii in valoare de peste 4.000 miliarde de dolari in toata lumea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Amazon vrea sa iti platesti cumparaturile doar aratandu-i mana