HSBC va intra pe piata bancara de larg consum din Japonia

HSBC Holdings Plc va lansa la inceputul anului viitor operatiuni bancare de larg consum pe piata din Japonia, planuind sa lanseze in urmatorii patru ani circa 50 de filiale, a anuntat cotidianul Financial Times. HSBC va oferi servicii bancare si de administrare a averilor pentru a atrage clientii cei mai bogati de pe piata japoneza, a afirmat Financial Times.

Investitia se va ridica la mai multe sute de milioane de dolari, banca ce are sediul la Londra urmand a se concentra in primul rand pe piata din Tokio, extinzandu-se apoi si in alte orase, precum Osaka si Nagoya.

"Operatiunile bancare de larg consum reprezinta un sector de care suntem foarte interesati", a declarat un purtator de cuvand al diviziei nipone a HSBC, Paul Allen. "Momentan nu putem oferi informatii suplimentare", a adaugat acesta potrivit NewsIn.

Grupul HSBC, care momentan desfasoara in Japonia operatiuni bancare generale, fiind implicat si in piata de capital, nu a primit inca aprobarea de la Agentia Serviciilor Financiare din Japonia, afirma Financial Times.

Aceasta informatie vine pe fondul recentului anunt facut de Citigroup, care a precizat ca intentioneaza sa se extinda pe piata bancara de larg consum din Japonia. Banca americana planuieste crearea unei entitati cu sediul central amplasat in Japonia si sa isi dubleze numarul filialelor pana la 60 in urmatorii ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Jair Bolsonaro şi-a dat masca jos după ce a anunţat că are Covid-19
Setari Cookie-uri