Marina americană a efectua un test spectaculos în ceea ce privește rezistența navelor sale, punând la încercare capacitatea unui portavion de absorbi unda de șoc a unei explozii masive.

Pentru efectuarea acestui test, americanii au dus portavionul în apele de pe coasta de est a țării și au detonat peste 18 tone de explozibil creând o deflagrație care a zguduit zdravăn nava.

Portavionul USS Gerald R. Ford și-a demonstrat capacitatea de a face față și în condiții de luptă, dar efectele exploziei au putut fi resimțite din plin la bordul navei. Potrivit BBC, după acest test, nava se va întoarce în port pentru lucrări de reparație, mentenanță și de modernizare.

Explozia a generat o undă de șoc atât de puternic încât Institutul de Geologie american a înregistrat un cutremur de 3,9 grade pe scara Richter.

Mai jos, puteți vedea imaginile înregistrate în timpul testului.

Citeste si:
Armata SUA nu ii mai lasa pe soldati pe TikTok
Armata SUA nu ii mai lasa pe...

Sursa foto: Captura video

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri