Miliardarul Bill Gates a promis că va acorda 1,5 miliarde dolari pentru proiecte comune cu guvernul federal pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice ca parte a inițiativelor propuse în proiectul de lege al Senatului de 1,2 trilioane dolari pentru infrastructură scrie Forbes.

Omul de afaceri a sugerat că fondurile sale ar putea merge în alte țări dacă proiectul de lege, care încă se confruntă cu o soartă foarte nesigură în Congres, nu ajunge să fie adoptat.

Gates a declarat într-un interviu acordat publicației Wall Street Journal că firma sa de investiții nonprofit axată pe climă, Breakthrough Energy Catalyst, ar putea folosi investiția pentru a finanța proiecte care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe o perioadă de trei ani.

Filantropul în vârstă de 65 de ani precizează că prevederile proiectului de lege în valoare de 25 miliarde dolari sunt cheia dezvoltării de noi tehnologii, testării viabilității unui proiect și, în cele din urmă, scăderea prețului de energie verde din piață.

Gates a spus că va fi foarte dezamăgit dacă proiectul de lege nu va fi aprobat și a avertizat că aceste demonstrații ar putea câștiga teren în Europa și Asia, ceea ce înseamnă că SUA ar putea pierde startul într-o industrie nouă.

În plus față de cele 25 de miliarde de dolari pentru proiecte demonstrative, acordul de infrastructură ar autoriza aproximativ 73 de miliarde dolari pentru a extinde și imbunătăți infrastructura prin care se transmite energia electrică provenită din surse regenerabile și 21 de miliarde dolari pentru a ajuta la curățarea vechilor situri industriale și energetice.

Deși proiectul de lege privind infrastructura a fost adoptat în Senat săptămâna aceasta cu un sprijin bipartidist larg, președintele Nancy Pelosi a promis în repetate rânduri că nu va susține votul pentru proiectul de lege în Cameră, cu excepția cazului în care Senatul propune un proiect de 3,5 miliarde pentru prioritățile politice ale partidului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri