FBI avertizează că escrocheriile sentimentale, precum cele prezentate în documentarul lansat recent de către Netflix ”The Tinder Swindler”, nu doar că sunt în creștere, ci implică din ce în ce mai mult și zona de criptomonede.

Într-un raport lansat recent, divizia FBI din San Francisco precizează că doar în zona respectivă, 64 de milioane de dolari au fost sustrași prin intermediul escrocheriilor sentimentale în 2021, aproape dublu față anul anterior, criptomonedele reprezentând o parte importantă din această creștere.

”Am văzut un trend crescător în ceea ce privește escrocii sentimentali care conving persoane să trimită bani pentru a investi sau tranzacționa criptomonede. După ce le câștigă încrederea, escrocul direcționează victima către site-uri sau aplicații frauduloase”, precizează FBI, conform businessinsider.com.

Industria criptomonedelor se bucură în continuare de popularitate, mai ales datorită creșterilor semnificative înregistrate de la startul pandemiei, reușind anul trecut în noiembrie să atingă un cost per unitate de aproximativ 70.000 de dolari per unitate.

Dintr-un studiu realizat recent de firma de brokeraj eToro, reiese că unul din trei americani ar fi mai predispuși să iasă la o întâlnire cu persoane care menționează pe profilul de pe aplicațiile de întâlniri că au criptomonede.

În ceea ce privește cea de-a doua întâlnire, 74% dintre respondenți au precizat că ar fi interesați să-i dea curs dacă persoana a plătit nota cu bitcoin.

Sursa foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri