Uniunea Europeană a aprobat un nou set de sancțiuni împotriva Belarusului pentru ajutorul acordat Rusiei, în invazia sa în Ucraina.

Sancţiunile vor viza ''unele sectoare economice, în special cel industria lemnului, siderurgia şi exportul de potasă'', a scris preşedinţia franceză a Consiliului UE pe Twitter, scrie The Guardian.

Un diplomat european a afirmat în această săptămână că obiectivul noilor sancţiuni contra regimului de la Minsk este de a stopa exporturile oricăror altor mărfuri belaruse către UE, în afară de cele care fac deja obiectul unor sancţiuni impuse de Bruxelles după ce preşedintele Aleksandr Lukaşenko a reprimat brutal protestele în urma alegerilor din august 2020.

De cealaltă parte, preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat că a ordonat desfăşurarea de forţe suplimentare în sud, la frontiera cu Ucraina, în a şasea zi a invaziei ruse în această ţară.

”Elicoptere şi avioane militare, desfăşurate la Gomel, Baranovici şi Lunineţ, asigură în prezent securitatea acestei frontiere dintre două foste republici sovietice”, a declarat Aleksandr Lukaşenko în cadrul unei reuniuni a consiliului de securitate din Belarus.

Vezi AICI cele mai importante evenimente ale conflictului din Ucraina.

El s-a pronunţat în favoarea desfăşurării a "cinci grupuri tactice de batalion pentru a proteja această direcţie" spre sud, grupurile respective cuprinzând de obicei sute de soldaţi, echipaţi cu vehicule blindate şi arme de artilerie.

Aliat al Moscovei, Aleksandr Lukaşenko, 67 de ani, care conduce Belarusul cu o mână de fier din 1994, a dat, totuşi, asigurări că ţara sa nu va participa la ofensiva din Ucraina. "Nu este treaba noastră", a afirmat el.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri