Ţările Uniunii Europene vor antrena 30.000 de soldaţi ucraineni în 2023, a anunţat marţi Ministerul ucrainean al Apărării, într-un moment în care armata sa a lansat o contraofensivă pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia, potrivit AFP, conform Agerpres.

"În 2023, în cadrul Misiunii de asistenţă militară a UE pentru Ucraina se prevede instruirea a 30.000 de militari ai forţelor armate ucrainene, între care soldaţi din forţele de apărare teritorială", indică ministerul într-un comunicat pe contul său de Telegram.

"Obiectivul strategic este de a consolida capacităţile forţelor armate ucrainene pentru desfăşurarea eficientă a operaţiunilor, protejării suveranităţii şi restabilirii integrităţii teritoriale a Ucrainei, precum şi protejării civililor", se afirmă în comunicat.

Acest anunţ survine în aceeaşi zi cu solicitarea Comisiei Europene adresată statelor membre ale UE de a suplimenta cu 50 miliarde de euro la bugetul Celor 27 pentru a ajuta Ucraina până în 2027. "Suntem într-o lume complet diferită de cea din 2020, când bugetul multianual al UE a fost negociat", a justificat marţi preşedinta executivului european, Ursula von der Leyen, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri