Euro a incheiat, vineri, la cel mai ridicat nivel istoric fata de dolar, inainte de publicarea statisticilor economice in SUA, care ar putea intari estimarile unei reduceri a ratei dobanzii pentru politica monetara de catre Federal Reserve, sistemul de banci centrale americane.

Euro a urcat, vineri, pana la un record fata de yen, dupa ce preturile de consum in Japonia au scazut peste estimari.

Analistii au spus ca varful atins de euro fata de dolar in decembrie 2004, de 1,3670 dolari ar putea fi intrecut daca statisticile americane despre Produsul Intern Brut trimestrial indica un nivel de 1,8%, potrivit estimarilor, sau mai jos.

"Daca statisticile confirma estimarile, euro ar putea depasi recordul actual si s-ar putea apropia de 1,37 dolari", a spus strategul valutar de la Commerzbank din Frankfurt, Antje Praefcke.

Aceasta a adaugat ca situatia economica in Europa pare mult mai buna decat in decembrie 2004, statisticile pentru zona euro sunt mai favorabile si conditiile de baza sunt mai stabile.

Euro a atins, in prima parte a zilei de vineri, 1,345 dolari, in crestere cu 0,4% fata de nivelul de inchidere de joi si aproape de varful istoric.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Madonna donează 1 mil. dolari pentru descoperirea unui vaccin anti-coronavirus
Setari Cookie-uri