Rusia a acuzat Consiliul Europei, din care a fost exclusă oficial miercuri, că este un instrument "rusofob" în slujba occidentalilor, asigurând că respinge "tutela Bruxellesului" în ceea ce priveşte drepturile omului, relatează agenţia France Presse, citată de Agerpres.

"Din cauza activităţii rusofobe a occidentalilor, această structură îşi pierde raţiunea de a fi", a deplâns într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

"Plasând serviciul intereselor blocului deasupra propriilor obiective statutare, Consiliul Europei a fost transformat într-un instrument obedient al Uniunii Europene, al NATO şi al sateliţilor lor", a adăugat ea.

Rusia a fost oficial expulzată miercuri din Consiliul Europei, al cărui membru era din 1996. Moscovei i s-a suspendat participarea în principalele organe ale Consiliului din 25 februarie, a doua zi după lansarea ofensivei în Ucraina.

Potrivit dnei Zaharova, această expulzare "nu schimbă nimic fundamental pentru noi. Ne scuteşte doar de respectarea procedurilor şi obligaţiilor restante care ni se impun".

"Rusia nu acceptă tutela Bruxellesului în materie de drepturi ale omului", a adăugat ea, acuzând UE că "comercializează excepţii, scutiri şi privilegii" legate de valorile pe care le apără, "ca într-un bazar".

Organism de promovare a drepturilor omului în Europa, Consiliul Europei, creat în 1949, a reunit aproape toate statele continentului, 47 în total, inclusiv Rusia, din 1996, şi Ucraina, din 1995.

Ieşirea Rusiei din Consiliul Europei stârneşte temeri cu privire la degradarea situaţiei drepturilor omului în această ţară, semnalată deja regulat de organizaţiile internaţionale, notează AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri