Sinucideri ce par trase la indigo în rândul oligarhilor ruși au fost raportate în ultimul timp de către publicațiile internaționale. Doi magnați ruși, alături de familiile lor, au fost găsiți fără suflare, scenele petrecându-se la mii de kilometri distanță una de alta.

Vladislav Avayev, fostul vicepreședinte al instituției financiare Gazprombank, a fost găsit mort într-un apartament din Moscova, alături de soția și fica sa. Publicațiile internaționale, citând investigorii rusi, precizează că ancheta merge pe o pistă conform căreia Avayev și-ar fi împușcat soția și fiica, ca mai apoi să-și ia viața.

La peste 3.000 de kilometri distanță, în Spania, un alt oligarh, Sergei Protosenya, a fost găsit spânzurat. Lângă el, oamenii legi le-au descoperit și pe fiica și soția sa, decedate în urma multiple înjungheri care e posibil să fi fost comise cu un cuțit și un topor găsite în apropierea oligarhului rus, conform businessinsider.com.

Protosenya a fost vicepreședintele și contabilul șef al Novatek, o companie importantă din industria energiei și legături strânse cu Gazprombank.

El avea o avere de 433 de milioane de dolari.

Din ce în ce mai multe voci critice se ridică din rândul oligarhilor ruși, mulți dintre ei loviți de sancțiunile impuse de Vest, cu privire la răboiul din Ucraina. Recent, Oleg Tinkov, magnat rus, a asigurat pe rețelele sociale că ”90% dintre ruși sunt împotriva războiului”, criticându-i pe cei care susțin invazia pornită de Vladimir Putin.

"Oamenii de afaceri încearcă să salveze ce le mai rămâne din active... Desigur, există anormali care scriu litera Z - simbolul operaţiunii militare speciale - dar persoane anormale sunt în proporţie de 10% în fiecare ţară: 90% dintre ruşi sunt împotriva războiului", a scris Tinkov pe Instagram, conform Agerpres.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri