Starlink, serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, compania fondată în 2002 de Elon Musk, a reprezentat o parte crucială a apărării Ucrainei împotriva Rusiei, potrivit unui oficial american și a unor membri ai armatei ucrainene.

De la trimiterea de coordonate pentru loviturile de artilerie împotriva Rusiei până la difuzarea discursurilor președintelui ucrainean Volodymyr Zelenski în întreaga lume, generalul de brigadă american Steven Butow a declarat că serviciile Starlink ale SpaceX au fost indispensabile armatei ucrainene. Generalul a lucrat îndeaproape cu SpaceX în calitate de director al portofoliului spațial la unitatea de inovare a apărării, scrie Business Insider.

Citiți și Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk e disponibil în România

„Impactul strategic este că a distrus total campania de informare a lui Vladimir Putin”, a declarat Butow. „Niciodată, până în ziua de azi, nu a reușit să-l reducă la tăcere pe Zelensky”.

Sateliții de internet ai lui Musk sunt folosiți zilnic pentru a planifica misiuni și a combate dezinformarea din Rusia, precum și pentru a menține soldații în legătură cu familia lor și pentru a oferi o sursă de activitate în perioadele de pauză.

Săptămâna trecută, Zelenski a lăudat serviciul prin satelit pentru că a permis Ucrainei să mențină contactul cu restul lumii.

„Ne-a ajutat foarte mult, în multe momente atunci când orașele noastre au flost blocate, sau când anumite teritorii au fost ocupate”, a spus el.

"Uneori am pierdut complet comunicarea cu acele locuri. A pierde contactul cu acei oameni înseamnă a pierde complet controlul, a pierde realitatea", a mai adăugat Zelenski

Starlink funcționează ca o constelație de sateliți pe orbita inferioară a Pământului. Serviciul a fost conceput inițial pentru a oferi acoperire de internet în zonele îndepărtate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri