Anunțul a fost făcut de președintele american Joe Biden la summitul NATO aflat în desfășurare la Madrid, dând curs, în acest fel, promisiunii de a întări flancul estic al alianței în fața agresiunii rusești din Ucraina.

De asemenea, acesta a arătat că în Polonia va fi creat un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA, ca parte a efortului de a crește postura defensivă a blocului militar în țările aflate în prima linie a conflictului ruso-ucrainean, transmite Euractiv.

'Vom menţine o brigadă suplimentară' compusă în total din 5.000 de persoane, care îşi va avea baza în România, a promis Joe Biden, adăugând că SUA vor proceda la 'desfăşurări suplimentare în statele baltice', arată și Agerpres.

Totodată, ca parte a acestui angajament, Joe Biden a declarat că țara sa va trimite încă două escadrile de avioane F35 în Regatul Unit, dar și două distrugătoare suplimentare la baza navală de la Rota, aflată în Spania.

”Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a adăugat Biden.

"Putin și-a dorit mai puțin NATO în Europa. Acum obține exact opusul", a întărit și Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Sursa foto: Shutterstock / PEPPERSMINT

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri